Sprekers in het nieuws

Anjo Travaille motiveert ANWB Bondsraadsleden om duurzame keuzes te maken

De ANWB is een vereniging met zo’n 5 miljoen leden. De ANWB Bondsraad is de algemene ledenvergadering van die vereniging. In 2023 is het themajaar van de Bondsraad ‘duurzaamheid’. Op zaterdag 28 januari werd dit thema afgetrapt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Bondsraad op het hoofdkantoor in Den Haag met zo’n 100 aanwezige bondsraadleden, de vertegenwoordigers van de leden per provincie. Het doel van de Bondsraad gedurende het themajaar is om leden te helpen om duurzaam gedrag te ontwikkelen om duurzaam onderweg te zijn. Anjo Travaille sprak de aanwezigen toe. Hij legde de basis van de gedragspsychologie uit. Wat speelt er bij ANWB leden om wel of geen duurzame keuzes te maken, wat is er van invloed? Hoe kunnen we het keuzeproces beïnvloeden en hoe de leden aanzetten tot duurzaam gedrag? Zijn lezing werd zeer goed ontvangen.

Monique van Agthoven (Programma Manager Duurzaamheid bij ANWB): ‘Anjo’s optreden werd supergoed ontvangen, heel veel positieve reacties gekregen.”

Deelnemer: ‘We kregen een mini masterclass van Anjo Travaille. Hoe denkt en beslist een mens t.a.v. van verduurzamen. Het was confronterend, heel leuk en erg leerzaam.”