Helga van Leur

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Vandaag hebben we morgen in handen!”

Mijn passie ligt bij hoe wij onze toekomst kunnen beïnvloeden op een positieve manier. Ik leer elke dag en ga graag met mensen in gesprek tijdens lezingen, dagvoorzitterschappen of TV-werk.

Als kind was ik gefascineerd door hoe ingenieus de natuur werkt: elke dag ander weer, elke plek verschillende landschappen, elke streek andere mensen en culturen. Bewust en onbewust hebben we alles ingericht op het klimaat waarin we leven. Een combinatie van nieuwsgierigheid en toeval brachten mij naar de Universiteit van Wageningen waar ik Bodem, Water en Atmosfeer heb gestudeerd. Mijn carrière begon bij MeteoConsult, waarna ik tussen 1997 en 2017 actief was als TV-meteoroloog bij RTL. Na ruim 20 jaar was het tijd voor iets nieuws.

Ik haal veel plezier uit het geven van lezingen over de relatie tussen weer, klimaat, duurzaamheid en gedrag. Als ondersteuning heb ik opleidingen gedaan in o.a. marketing, psychologie voor duurzaamheid en breinkunde. Daarnaast mocht ik enkele bijzondere ervaringen opdoen, waaronder het kamperen op de (smeltende) ijskap van Groenland, mee racen met de World Solar Challenge in Australië (auto’s op zonne-energie), het onderzoeken van de oerkrachten van IJsland, tornado’s en orkanen jagen in Amerika en meevaren met de grootste Nederlandse wetenschappelijke expeditie ooit rond Spitsbergen. Het mooie van deze educatieve reizen: je zintuigen gaan open staan. Hoe meer je ziet, hoe meer je erachter komt dat er nog veel te leren valt. Als mens zijn we gericht op wat zichtbaar of voelbaar is en vooral op de korte termijn. Toch heeft ons handelen ook gevolgen voor de langere termijn. Hoe zet je jezelf daartoe en hoe neem je jouw omgeving mee? Met delen van kennis en passie kun je nú al werken aan een zonnige toekomst. Begin met kleine stappen, wees nieuwsgierig en durf grootst te dromen! 

“Een sessie met Helga is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Het geeft handvatten bij de (on)voorspelbaarheid in het (bedrijfs)leven in combinatie met duurzaamheid en gedrag.”

Tarief:

In overleg