Vindt u ook dat het tijd is voor een fris en nieuw geluid over duurzaamheid?

SpeakOut. Uitspreken. Je ergens over uitspreken. Helder. Krachtig. Duidelijk. Daar staat SpeakOut voor. Voor goede sprekers die zich helder uitspreken over de urgentie en de kansen met betrekking tot duurzaamheid. Onze sprekers inspireren en motiveren. Maken van duurzaamheid een hip en inspirerend thema. Kunnen het publiek met passie en overtuiging in beweging krijgen! Met zulke sprekers draagt u met uw evenement of bijeenkomst zelf bij aan de transitie naar een duurzame wereld. Daarom komen onze sprekers klimaatneutraal naar uw locatie.

Nieuw geluid

Met SpeakOut begeven we ons wekelijks in creatieve duurzame netwerken. Juist daar ontmoeten we inspirerende en soms nog onbekende sprekers. Deze nieuwe sprekers verdienen een podium om hun frisse kijk op duurzaamheid op tal van thema’s te delen. Immers, van delen komt vermenigvuldigen. Mede door deze nieuwe sprekers beschikt SpeakOut over een uniek en breed assortiment van sustainable speakers. Dus ook als u een spreker wilt boeken die u nog nooit hebt gehoord, bent u bij ons aan het goede adres. Uiteraard hebben wij ook de beste gerenommeerde duurzame sprekers voor u op de lijst staan.

Brug

Wij slaan voor u de brug tussen deze ‘duurzame’ sprekers en uw evenement en streven er naar de perfecte match te maken. Ten aanzien van het thema, de doelgroep, het publiek en niet te vergeten ook het beschikbare budget. SpeakOut stelt zich ten doel om ook binnen uw organisatie of sector een baanbrekende bijdrage te leveren aan een duurzamer resultaat.

Woorden maar ook daden

Wist u trouwens dat SpeakOut een deel van de omzet investeert in concrete vergroening van de aarde? De aarde verliest momenteel 10 miljard bomen per jaar. Met alle gevolgen van dien. Voor alles wat leeft op aarde. Samen met Trees for All dragen we bij aan herbebossingsprogramma’s waar mens en dier direct van profiteren. Met woorden èn daden wil SpeakOut impact hebben op deze prachtige planeet.

Ons motto is: SpeakOut! Voicing a sustainable world

Reinier van den Berg

Voor mij was het weer mijn eerste passie. Als tienjarig jochie wist ik het al: later weerpresentator worden. Na middelbare school en Universiteit Wageningen was ik nauw betrokken bij de oprichting van Meteo Consult en vanaf 1989 kwam ik ook op de landelijke tv. Bij RTL4, en inderdaad, als weerpresentator. In bijna 30 jaar heb ik heel wat depressies aangekondigd op het scherm, maar nog veel meer hogedrukgebieden. Want ik ben een echte optimist. Die graag voor het avontuur en de uitdaging gaat.

Yes we can

Hoe meer kennis ik kreeg van weer en klimaat, des te dieper beet ik mij vast in de wereld van duurzaamheid. Klimaat en duurzaamheid, het heeft immers alles met elkaar te maken. Wekelijks sta ik wel ergens op een podium. Al tientallen jaren. Vroeger was het hoofdonderwerp het weer, soms in de meest extreme vormen. Tornado’s bijvoorbeeld. Ik heb heel wat tornadojachten georganiseerd in Amerika.

Tegenwoordig inspireer ik het publiek vooral op het gebied van duurzaamheid. Op welke vijf peilers kunnen we een robuust duurzaam beleid bouwen. Wat zijn de kansen en de uitdagingen. Wat is de kracht van ‘de ander te groen af zijn’. De slotconclusie is helder: Yes we can! Daar spreek ik me graag heel duidelijk over uit. . In woorden, maar ook in daden. Zo werd ik begin 2018 mede-initiatiefnemer van PyrOil (www.pyroil.nl). Deze organisatie zal op industriële schaal wereldwijd het plasticprobleem te lijf gaan. Door van plastic afval weer hoogwaardige grondstoffen te maken, in de eerste plaats olie. De olie wordt ook nog een bos-gecompenseerd.

SpeakOut

In 2016 ben ik met andere ondernemers begonnen met het online platform Volta (www.voltatv.com ). De missie: Inspirerende video’s rondom duurzaamheid in overzichtelijke vorm aanbieden, om zo mensen en organisaties te inspireren. Om middels toonaangevende en baanbrekende voorbeelden de transitie naar een duurzame en rechtvaardige samenleving en economie te versnellen. Precies om die reden ben ik ook gestart met SpeakOut. Samen met andere ondernemers wil ik met SpeakOut het beste op het gebied van sprekers over duurzaamheid zo dicht mogelijk bij u brengen. Bovendien komen al onze sprekers klimaatneutraal. Hoe meer sprekers we mogen aanbieden, des te meer bomen worden er geplant. Heldere woorden, maar ook mooie daden!

Duurzame startups

Reinier is verder betrokken bij enkele startende bedrijven in de wereld van clean technology. Zo gaat het bedrijf PyrOil op industriele schaal zwavelarme olie van plastic afval maken. Deze olie wordt bovendien gecompenseerd met goede bos-aanplant programma’s. En is hij ook te vinden in de wereld van windenergie en opslag van energie, bijvoorbeeld in de vorm van waterstof. Tenslotte is hij ambassadeur van een aantal NGO’s, zoals Adra en Light for the World.

Folkert van der Molen

Folkert is zelfstandig ondernemer en eigenaar van Van der Molen Environmental Internet Services. Folkert is initiator, organisator en mede-eigenaar (sinds het jaar 2000) van het jaarlijks grootste duurzaamheidscongres in Nederland en het oudste ter wereld, het Nationaal Sustainability Congres en de jaarlijkse ‘MVO Manager van het Jaar‘ verkiezing. Hij exploiteert een viertal web portals waaronder het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen (www.duurzaam-ondernemen.nl) en Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl).

Hij beschikt over een zeer uitgebreid netwerk en verbindt graag mensen en initiatieven en problemen met duurzame oplossingen! In 2014 werd hij gekozen als ‘most engaged marketeer on LinkedIn’ in Nederland. In 2011 kreeg Folkert een ‘Duurzaam Lintje’ uit handen van minister Marja van Bijsterveldt.

Wietse Walinga

Wietse Walinga conceptontwikkelaar – verbinder – ondernemer met een duurzame missie!

Wietse Walinga is sinds 2009 de mede-oprichter en directeur van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd (www.duurzaamgebouwd.nl) geweest. Anno 2019 is de weblog doorontwikkeld tot hét leidend integraal platform voor de bouw en vastgoed met ondersteuning van ruim 250 aangesloten partners en 100 topexperts. Het kennisplatform verkocht hij in oktober 2018 aan Acquire Publishing, een toonaangevende platformontwikkelaar in de bouw, openbare ruimte en mobiliteit.

In 2014 ontwikkelde hij vanuit Duurzaam Gebouwd, in co-making met partners het beursconcept Building Holland (www.buildingholland.nl); het jaarlijkse innovatie-event voor de bouw- en vastgoedbranche. Ruim 15.000 bezoekers bezoeken dit event in RAI Amsterdam. Het concept verkocht hij in 2018 aan Easyfairs, een wereldwijde top 20 beursorganisator uit België.

Op dit moment is Wietse actief als mede-oprichter en directeur van het nieuwe Kennisplatform Smart WorkPlace (www.smartwp.nl) waarbij partners samenwerken voor het realiseren van de gezonde en circulaire werkomgeving. Tevens is hij betrokken als ondernemer bij andere initiatieven op het gebied van kennisontwikkeling voor slimme en gezonde gebouwen zoals de Happy Building Index (www.happybuildingindex.nl) en de kennisvereniging TVVL (www.tvvl.nl).

SpeakOut! past natuurlijk perfect in de duurzame missie van Wietse! Hij wil hiermee zorgdragen dat de beste duurzame kennis en visies op de juiste plek komen. Hiervoor zet hij graag zijn brede netwerk in waarbij hij ook zelf graag optreed als dagvoorzitter of moderator van uw evenement!