Babette Porcelijn

Panellid, Spreker

“Think Big Act Now”

Babette onderzoekt met De verborgen impact wat er wereldwijd gaande is met het ecosysteem, en ze gebruikt die kennis om de problemen effectief aan te pakken.

We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Niet alleen dagelijks binnenshuis of wekelijks aan de pomp, maar juist aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van de dingen die we dagelijks kopen. Babette laat je zien hoe het zit, zodat jij vijf keer zo effectief kunt verduurzamen als je dacht!

ir. Babette Porcelijn is ontwerper, oftewel ‘professioneel probleemoplosser’. Zij heeft Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft (2001). Daar heeft zij kennis van industriële processen en ketenanalyse opgedaan. Na 10 jaar bij bureaus te hebben gewerkt startte Babette in 2011 haar ontwerpstudio. 

Begin 2014 ging het roer om, toen ze tijdens een gesprek met haar man de milieu-impact van productieketens tot zich liet doordringen. Ze ging op onderzoek uit. Het boek De verborgen impact (2016), is het resultaat. Inmiddels zijn meer dan 20.000 exemplaren van De verborgen impact verkocht en het is ook uitgegeven in Frankrijk. Om mensen praktisch op weg te helpen schreef ze het doeboek EcoPositief in vijf stappen met online tool mijnverborgenimpact.nl. Het happy 2050 scenario verscheen in juli 2021 en wordt goed ontvangen.

Babette is directeur van anbi-stichting Think Big Act Now, waarmee zij workshops en trainingen organiseert. Zij is veelgevraagd spreker en treedt regelmatig op in de media.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg