Saskia Kluit

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Meer verbeelding voor een mooiere wereld”

De wereld, de stad en de straat zijn haar werkterrein. Saskia Kluit van Studio Kluit, adviseert al meer dan 20 jaar nationaal en internationaal aan overheden, burgers en bedrijven over de wijze waarop zij sneller en grotere stappen kunnen zetten op het vlak van duurzaamheid. Mobiliteit, klimaatbeleid en Brede Welvaart zijn haar specialiteiten. In 2022 werkt ze aan het agenderen van vervoersgelijkheid en aan de uitrol van klimaatadaptieve straten voor alle Nederlanders.

Ze is een gevraagd (internationaal) spreker over mobiliteit en duurzame steden.

Saskia is een enthousiasmerende persoonlijkheid die met humor en prikkelende vragen een groep mensen in beweging kan brengen. Ze is een ervaren inhoudelijk spreker.

Ze geniet ook van het dagvoorzitterschap. Ze heeft veel ervaring in het begeleiden van zowel kleine als grote groepen. Samen met een opdrachtgever zoekt ze beste opzet, die aansluit bij de cultuur en opzet van de organisatie of het event.

Saskia Kluit werkt als strategisch adviseur bij Studio Kluit. Ze is daarnaast voorzitter van Rover, de organisatie voor reizigers in het openbaar vervoer, ze is senator voor GroenLinks en als associate verbonden aan mobiliteitsadviesbureau Goudappel. Ze was tot najaar 2020 directeur van de Fietsersbond.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg