Gedreven professional met veel kennis over de voedseltransitie. Ik geef masterclasses over de voedseltransitie, schrijf boeken en verhalen. Ik faciliteer en programmeer. Bestuurslid van de Transitiecoalitie Voedsel.
Sandra van Kampen houdt zich al zo’n tien jaar intensief bezig met de voedseltransitie. Eerst vanuit Urgenda, waar zij een eigen transitieprogramma opzette en tal van start-ups en innovatieve ondernemers hielp en eigen campagnes initieerde. Het groter maken van de vernieuwende voedselbeweging was daarbij steeds haar focus. Vanaf 2015 heeft Van Kampen haar eigen bureau, De schaal van Kampen. Zij organiseert in samenwerking met DRIFT (Dutch Research Institute for Transitions) zesdaagse leergangen/masterclasses over de voedseltransitie waarbij zij vernieuwende ondernemers in heel Nederland bezoekt. Ook organiseerde zij diverse VOER-cafés, provinciale workshops korte ketens in samenwerking met het Netwerk Platteland, de Oogstdag voor de Provincie Zuid-Holland (2018) en is zij mede-initiator van een groot project van de Zuid-Hollandse Milieufederatie (2018 – 2020) dat als doel heeft de groep klanten van de korte keten (consumenten) met 20.000 te laten groeien. Ik ben actief betrokken bij en lid van het bestuur van de Transitiecoalitie Voedsel en stond aan de wieg van platforms als Dutch Cuisine en The Green Protein Alliance. Ik heb een groot netwerk onder vernieuwende boeren, ondernemers, koks, beleidsmakers, docenten en wetenschappers. Ik stel er een eer in om bijeenkomsten niet alleen inhoudelijk sterk, maar ook speels en vernieuwend te laten zijn. Daar draag ik als spreker en facilitator graag aan bij.