Sandra de Blaeij

Dagvoorzitter, Panellid, Spreker

“De oplossing voor voedselverspilling heb je zelf in de hand”

Sandra de Blaeij is initiatiefnemer van het inspiratie- en restaurantplatform KleinePorties. Als ervaringsdeskundige en creatieve communicatie- en marketingadviseur zet zij zich in om restaurants bewust te maken van de groeiende groep restaurantgasten van meer dan 8 miljoen mensen die niet veel kunnen of mogen eten vanwege hun gezondheid, leefstijl of medische reden. Door hierop beter in te spelen hebben zij zelf de oplossing in hun hand: kleinere porties helpen voedselverspilling te voorkomen. Winnaar van de Vrouw in Media Award Zeeland 2018 en 2019!

Sandra de Blaeij is afgestudeerd in communicatie en management en is inmiddels al meer dan 10 jaar bedreven in marketing en communicatie. Door een rigoureuze keuze om grip te krijgen op haar gezondheid en om haar kwaliteit van leven weer terug te krijgen heeft zij in 2018 maagverkleiningsoperatie ondergaan en werd zij een kleine eter.

Door haar eigen ervaring en aanvullend onderzoek kwam Sandra erachter dat er meer dan 5 miljoen kleine eters zijn in Nederland en meer dan 3,5 miljoen mensen in België. Allemaal zijn ze op zoek naar restaurants die kleine gerechten serveren. In de meeste restaurants zijn namelijk de porties te groot en is het niet mogelijk om mee te doen met een 3-gangen diner en voel je je als kleine eter beperkt en niet welkom. Restaurants die wel kleine gerechten serveren, zijn alleen slecht vindbaar.

Het resultaat? Een crowd based inspiratie- en restaurantplatform (met inmiddels meer dan 1.100 restaurants in Nederland en België en meer dan 7500 volgers in nog geen 2 jaar tijd). Het platform is ontstaan vanuit de overtuiging om voedselverspilling tegen te gaan, overgewicht te voorkomen en mensen die een medische reden hebben of minder eten zoals ouderen en kinderen niet te beperken.

Als bevlogen ondernemer met een passie voor ‘Why & Purpose’ en verandering adviseert en inspireert zij organisaties op het gebied van portionering, duurzaam ondernemen, zichtbaarheid, gezondheid en de kwaliteit van leven. Gastvrijheid en beleving krijgen een nieuwe betekenis. Ze slaagt er keer op keer in mensen aan het denken te zetten over hun bedrijf, eetgedrag en kwaliteit van leven.

Met KleinePorties is het uit eten gaan genieten door geen voedsel te verspillen en verlaag hiermee je de impact op het milieu.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg