Roel Swierenga

Interviewer, Panellid, Spreker

“Duurzaam ondernemen in internationaal perspectief”

Roel Swierenga is organisator van de Hansa Green Tour, de jaarlijkse internationale netwerktour voor duurzaamheidprofessionals om duurzame technologie en hernieuwbare energie te promoten in Europa.

Roel Swierenga is aanjager van duurzame technologie voor bedrijven en overheden. In 2010 is hij gestart met de jaarlijkse Hansa Green Tour, een internationaal netwerk evenement voor duurzaamheidprofessionals om duurzame technologie en hernieuwbare energie te promoten in Europa. Om kennis- en ervaringen uit te wisselen met elkaar, om elkaar te inspireren en om te leren van duurzame voorbeelden in Europa.

Deelnemers aan deze Hansa Green Tours rijden zelf met elektrische en/of alternatief aangedreven voertuigen langs diverse duurzame initiatieven en netwerkbijeenkomsten in Nederland, Duitsland, Denemarken en/of Oostenrijk. In de Winter Editie rijden de deelnemers zelfs 1000 km op 1 dag met elektrische auto’s van Nederland naar de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Om een statement te maken voor duurzame mobiliteit en energietransitie, en om te laten zien dat het anders kan en ook anders moet. Roel Swierenga inspireert met zijn vele duurzame internationale voorbeelden zowel politiek als bedrijfsleven in binnen –en buitenland. Hij probeert partijen met elkaar te verbinden, over de grenzen heen want duurzaamheid stopt niet bij de grens. Als spreker neemt hij het publiek graag mee op een internationale reis langs bijzondere duurzame initiatieven die tot de verbeelding spreken.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg