Roanne van Voorst

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

Roanne van Voorst (Ph.D.; Dr.) is ‘antropoloog van de toekomst’, schrijver, universitair docent en voorzitter van de Dutch Future Society. 

Roanne van Voorst promoveerde cum laude in de antropologie en specialiseerde zich in futurisme, en het doordenken van de maatschappelijke impact van realistische en wenselijke toekomstscenario’s. Zij is als onderzoeker en universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Dutch Future Society – de Nederlandse organisatie voor professioneel toekomstverkenners. 

Haar onderzoek richt zich op wat Roanne ‘duurzame menselijkheid’ noemt: wat houdt ons menselijk, in tijden van robotificering, digitalisering en polarisatie? Voor haar werk deed ze overal ter wereld veldwerk: van jagersdorpen in Groenland, tot de sloppenwijken van Indonesie, tot seksrobot-bordelen in Oostenrijk. Haar boek over de toekomst van eten, Ooit Aten We Dieren, werd vertaald naar het Engels, Spaans, Japans en Duits. Haar nieuwste boek gaat over de toekomst van liefde en vriendschap: Met Z’n Zessen in Bed. Van polyamorie tot relatiepillen. (Uitgeverij Podium, 2022). 

In haar lezingen schetst ze een antropologie van de toekomst. Wat eten we straks? Wat hebben we voor werk? Hoe zien onze huisdieren eruit? Hoe hebben we lief? En hoe kijken we terug op de huidige tijd?

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg