Rico Zweers

Dagvoorzitter, Interviewer

“Altijd aan. Altijd een feestje. Altijd met energie.”

In de spotlights is Rico in staat om op een ontspannen en charismatische wijze te interviewen, te entertainen en te zorgen voor ontspanning. Humor is hierbij vanzelfsprekend, waarbij een ieder in zijn of haar waarde wordt gelaten. Creativiteit is essentieel om de complexe vraagstukken en uitdagingen van onze tijd te challengen en op te lossen. Door een open houding, beeldende manier van praten en een onwaarschijnlijke open blik, krijgt Rico het beste uit de zaal en zijn velen bereid input te leveren,

Rico is conceptontwikkelaar in vastgoed bij De Mannen van Schuim. Opgeleid als architect heeft hij zich gespecialiseerd in het allereerste fase van een project. Hier komen concept, ontwerp, stedenbouw, architectuur en financials bij elkaar. De recente projecten van De Mannen van Schuim begeven zich in de concept- en projectontwikkeling en variëren tussen het ‘Sociaal Ondernemen’ project op de Keileweg in Rotterdam, het circulaire paviljoen ZIP2516 en binnenstedelijke, complexe en vaak duurzame ontwikkelingen in Rotterdam, Venlo en Den Haag. 

Als geen ander is Rico in staat om te verbinden, om verbanden te leggen tussen trends, concept, architectuur, ruimtelijke kwaliteit en toekomsbestendigheid. Hij staat altijd aan, vol van energie en met enorme passie voor zijn vak, voor vastgoed en een betere wereld. Met een uitmuntend netwerk overziet hij vele aspecten van het vakgebied.

Naast het geven van Serious Games op de Dag van de Projectontwikkeling, workshops en kennissessies in projecten, heeft Rico, samen met compagnon Niels, drie jaren de haagse LEFGOZAH Awards georganiseerd. In prachtige theatrale locaties werd er een TED-X achtig event georganiseerd met sprekers, theatershow, champagnebar, drinks, muziek foodtrucks etc. Recentelijk was Rico de ‘spreekstalmeester’ bij het Alzheimer Benefiet Concert in Epe.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg