Norbert Schotte

Panellid, Spreker

“Minder slecht is niet goed”

Norbert Schotte is duurzame innovator by day en Gideon by night. Als één van de initiatiefnemers van de Gideonsbende staat hij voor het versnellen van de transitie naar een duurzame en gezonde gebouwde omgeving. Hij spreekt zich uit over misstanden in de bouw, schetst hoe het anders zou kunnen, deelt zijn ongemakken en zet je aan het denken over jouw rol in deze transitie.

Naast zijn rol als Gideon is Norbert verantwoordelijk voor Innovatie & Duurzaamheid bij bouwende ontwikkelaar VORM. Hij houdt zich bezig met digitaliseringsprojecten, het ontwikkelen van smarthomes, het scouten en investeren in duurzame startups en de duurzaamheidsstrategie binnen het bedrijf. Deze praktijkkennis leert hem dat een transitie bovenal mensenwerk is en minder een technische opgave.

Ook is Norbert sinds 2021 als bestuurslid actief bij Booosting, een stichting die al ruim 30 jaar mensen uit de industrie, onderwijs en bouw actief met elkaar verbindt en inspireert tot vernieuwingen.

In 2021 kwam Norbert als nieuwkomer de ABN AMRO Duurzame Top 50 binnen op plek 15.

In zijn lezingen spreekt Norbert over maatschappelijke ontwikkelingen waar hij zich zorgen om maakt, maar in plaats de rol van omstander heeft hij een duidelijke visie over de verantwoordelijkheid die ieder individu heeft. Hij prikkelt, deelt zijn onzekerheden, geeft je handelingsperspectieven en kan bevlogen spreken over de transitie in de bouwsector.

“Het werken aan de versnelling van de transitie kost je energie, maar verbleekt bij de energie die je ervoor terugkrijgt door iedereen die dezelfde missie heeft. Ik gun iedereen de energie die het werken aan de transitie je geeft. Als ik mensen daarmee inspireer is dat het mooiste wat er is”.

Norbert is begonnen als leerling timmerman en heeft via MBO Bouwkunde en HBO Bouwtechnische bedrijfskunde zijn master in Managementwetenschappen met een specialisatie op Open Innovatie aan de Open Universiteit in 2021 behaald.

Tarief:

Spreken: in overleg