Niels van den Beucken

Spreker

“Bedrijven inspireren hoe je duurzaamheid in het DNA van je organisatie krijgt”

Niels van den Beucken is financieel directeur bij Arte, maatwerkleverancier van hoogwaardige keukenwerkbladen van natuursteen, composiet, keramiek en Dekton.

Hij is de trotse grondlegger en voorzitter van de Arte Foundation, een stichting die als doel heeft zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan zodat ze een kans hebben op een betere toekomst.

Als ambassadeur van het Fonds Bestrijding Kinderarbeid, dat gericht is op het bestrijden van kinderarbeid in internationale productieketens, promoot hij het FBK en staat hij open voor het beantwoorden van vragen van Nederlandse ondernemers hieromtrent.

Niels is mede verantwoordelijk voor het tot stand komen van het IMVO Initiatief TruStone: transparantie creƫren en een vuist vormen tegen schendingen van milieu en mensenrechten, die bij de winning van natuursteen voorkomen.

Hij heeft zitting in het Centraal College van Deskundigen van de MVO Prestatieladder. De MVO Prestatieladder brengt de bekende People, Planet en Profit (Prosperity) samen in een set van hanteerbare eisen waaraan een bedrijf invulling kan geven. Arte is als enige in haar branche MVO Prestatieladder 4 niveau gecertificeerd.

Als trotse partner van MVO Nederland draagt hij, namens Arte, zijn steentje bij aan klimaatneutraliteit, de circulaire economie, inclusief ondernemen en transparante ketens.

Niels wordt regelmatig geraadpleegd voor zijn visie op het gebied van MVO o.a. door Ministers (Kaag en De Bruijn), andere IMVO convenanten (o.a. Sierteelt) en MKB bedrijven. Bij alles wat hij bij Arte doet is er aandacht voor het milieu en welzijn van iedereen die bij de productie betrokken is, van groeve tot eindproduct. Het samenwerken met duurzame partners is daarom van groot belang. Hij is voorstander en actief bezig op het gebied van IMVO Wetgeving

Op zakelijk gebied is het zijn doel om met zijn inspanningen een zo groot mogelijke positieve impact te maken over de gehele waardeketen van groeve tot eindproduct. Verantwoord ondernemen zit verankerd in alles wat hij (bij Arte) doet. Zo werkt hij al jaren met leveranciers samen aan het verbeteren van de omstandigheden waarin graniet wordt gewonnen. Deze maatschappelijke inspanningen worden gecombineerd met een passie voor kwaliteitsmaterialen en de ambitie om ook op het gebied van klantbeleving de beste te zijn. Hij is ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen de toekomst is.

Zijn persoonlijke doelstelling is de wereld een beetje beter achterlaten dan dat we hem aantroffen, met oog op toekomstige generaties en daarnaast om gezond en fit te blijven. Zien dat waar je voor staat er ook echt toe doet geeft hem een enorme boost!

Talen:

Nederlands

Tarief:

Spreken: in overleg

Rol:

Spreker