Minou Schillings

Interviewer, Panellid, Spreker

“We kunnen onze problemen niet oplossen met dezelfde denkwijze die we gebruikten toen we ze creĆ«erden”

Minou Schillings is een versneller van de transitie naar een duurzame en inclusieve bedrijfswereld. Minou ontwikkeld en faciliteert processes die bedrijven helpen in de transitie van destructieve naar regeneratieve bedrijfsvoering. Ze daagt organisaties uit om rekening te houden met alle stakeholders, lange-termijn denken te omarmen en voorbij  te gaan aan “business as usual”. 

“The future winners are companies who understand that the game is being reinvented and that business as usual is death”. Ik ben Minou Schillings en ik help bedrijven om het “spel” dat gespeeld wordt in de bedrijfswereld te herschrijven. Ik ben een impact gedreven duurzaamheid versneller gespecialiseerd in het gebruik van creatieve processen om de transitie naar inclusieve, holistische en duurzame business modellen te verwezenlijken. Het lastigste van de uitdaging die we wereldwijd aan zijn gegaan is niet het technische werk maar het harde non-technische werk van gedragsverandering. Het is tijd dat we comfortabel worden met het oncomfortabele, de uitdaging aangaan en de lastige gesprekken voeren die we zo lang uit de weg zijn gegaan. 

Onze huidige manier van werken en leven is zowel voor mensen als voor de planeet niet houdbaar. We moeten werken aan een toekomst, een situatie waarin mensen en andere vormen van natuur samen kunnen floreren. Het gaat er niet om, zoals vaak wordt geroepen, dat we de aarde moeten redden. De aarde red het zonder ons ook wel en is er dan waarschijnlijk zelfs beter aan toe. Het gaat erom dat we de aarde leefbaar houden voor mens en natuur. Om de transitie naar een leefbare wereld voor iedereen te versnellen ben ik The Green Sprint gestart. Wij ondersteunen en begeleiden bedrijven in hun transitie naar een duurzame en het liefst regeneratieve toekomst. Samen ontwikkelen en testen we strategiĆ«n, transformeren we business modellen, processen en producten van destructief, naar duurzaam naar regeneratief. 

Tarief:

Spreken: in overleg