Martin Kloet

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Maak het niet moeilijker dan het is”

Martin Kloet is sinds 1989 actief in de energiebesparingswereld. Als beginnend adviseur werkzaam om via de ‘niet technische kant’ van energiebesparing organisaties te motiveren om dankzij de financiële kant van het verhaal maatregelen te treffen. Doe je het niet voor het milieu doe het dan voor de portemonnee, zo was destijds de slogan. Deze rol uitgebouwd naar het ontwikkelen van manieren om met overkoepelende organisaties mensen en ondernemers te bereiken, informeren en stimuleren. Als spreker en (dag)voorzitter ervaren in het op een begrijpelijke manier neerzetten van de kansen en mogelijkheden om duurzaam leven en ondernemen vorm te geven. Ervaren in het motiveren en activeren van mensen en organisaties. Zet mensen in hun kracht en er gebeuren goede dingen.

Zowel als directeur van het Energiecentrum MKB als in de huidige rol van sr projectmanager bij MKB-Nederland al  jaren werkzaam op het gebied van het stimuleren en motiveren van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf om energiebesparing te bewerkstelligen.

Van origine docent geschiedenis en maatschappijleer. Daarna werkzaam bij één van de vele voorlopers van wat nu RVO is. Doel en rol : via het aanreiken van goede informatie stimuleren van personen en organisaties op het gebied van energiebesparing. Sinds 1995 vooral actief in en met het mkb en ondernemervertegenwoordigende organisaties. In 2002 het Energiecentrum MKB opgericht en 11 jaar als directeur geleid. Doel: bied ondernemers (mensen) goede, onafhankelijke en begrijpelijke informatie en doe dat via een door hen vertrouwde organisatie. Er is een wereld te winnen als we mensen niet met de beste bedoelingen het bos induwen maar door het bos begeleiden.

Mede oprichter van energiecoöperatie 11 duurzaam in Geldermalsen, inmiddels opgegaan in ‘duurzaam West-Betuwe’.

Sinds voorjaar 2022 voorzitter bij S-Tec (Smart Technology Experience Centre; een organisatie waar burgers en bedrijven die stappen willen zetten in de energietransitie terecht kunnen voor advies, opleiding van vakmensen, voorlichting over actuele bouwoplossingen en contact met lokale technische dienstverleners.

Betrokken, creatief, verbinder, motivator en enthousiasmerend.

Andere kernwaarden: sportief, natuur, tuin, humor.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg