Marieke Eyskoot

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Goed doen én het goed hebben tegelijkertijd – kan het veel beter?”

Marieke Eyskoot is presentator en spreker, sustainable lifestyle-expert en autoriteit, auteur en consultant. Haar handboek Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle wordt wel de duurzame bijbel genoemd.

Marieke Eyskoot is duurzame lifestyle-expert, spreker en presentator, auteur en consultant. Marieke is televisiepresentator bij het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten, waar ze als duurzame lifestyle-expert bijzondere initiatieven laat zien die de wereld mooier maken.

Marieke is een veelgevraagd keynote speaker (voor bijvoorbeeld TEDx, het Ministerie van Economische Zaken, De Nederlandsche Bank, Amsterdam Fashion Week en PwC), een all-round, betrokken en ervaren presentator, dagvoorzitter en moderator (voor onder andere Dutch Design Week, ASN Bank, Movies that Matter, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Max Havelaar), en enthousiast workshopleider en panellid. Marieke spreekt ook van alles in: zo was ze nieuwslezer en presentator bij AmsterdamFM, en werkt ze als voice-over voor filmpjes, audiotour-lezer, festivalstem en beursaankondiger.

Haar moderne handboek ‘Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle’ staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, die groen en eerlijk doen leuk en bereikbaar maken. Ook is er een internationale editie (This is a Good Guide – for a sustainable lifestyle) en een jeugdeditie uitgebracht: ‘Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld’. Van de boeken in deze reeks zijn wereldwijd ruim 40.000 exemplaren verschenen.

Daarnaast is Marieke is ook consultant en medeoprichter van internationale fair fashionbeurs MINT. Ze stond herhaaldelijk in de Trouw Duurzame 100, in verschillende topvrouw-lijsten en werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar. Voor veel media is Marieke de go-to-persoon voor duurzame onderwerpen. Ze heeft een grote en betrokken aanhang op sociale media, en wordt ook veel aangeraden om haar near-native beheersing van het Engels.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg