Maria Westerbos

Dagvoorzitter, Panellid, Spreker

Oprichter en directeur Plastic Soup Foundation. Expert op het gebied van massacommunicatie. Media- en Campagnestrateeg. Changemaker. Al drie jaar in de Duurzame top 100 van Trouw.

Maria Westerbos (1961, Ethiopië) is expert op het gebied van massacommunicatie met inzet van zowel traditionele als nieuwe media. Zij is smaakmaker en strateeg waar het gaat om maatschappelijke verandertrajecten met een bijna feilloze intuïtie voor uiteenlopende doelgroepen.
Een van haar grootste successen is het op de kaart zetten van de Plastic Soup Foundation en het daadwerkelijk veranderen van gedrag van bedrijven, regering, overheden, consumenten en NGO’s op het gebied van microplastics gebruik.

Om die reden kwam ze in 2013 binnen als nieuwkomer in de Duurzame Top 100 van Trouw op plaats 20. Volgens anderen is Maria een flamboyante levensgenieter en kan zij groepen motiveren met spraakmakende verhalen over hoe positief om te gaan met alle vormen van communicatie, waaronder digitalisering, om daarmee beklijvende verandering te bewerkstelligen. Daarbij gaat het om volgens haar vooral om maximaal gebruik van intuïtie en creativiteit versus macht en oude structuren.

Na een propedeuse Journalistiek studeerde Maria af in de andragologie (mens- en veranderkunde), werkte tegelijkertijd enkele jaren als wetenschapsjournalist voor de Universiteit van Amsterdam en kwam vervolgens bij de televisie terecht. Daar stond ze in de afgelopen 25 jaar aan de wieg van talloze programma’s in alle genres: van zeer informatief tot groot amusement. In totaal maakte ze meer dan 3500 uur televisie, waardoor dit medium absoluut geen enkel geheim meer voor haar kent. Tegelijkertijd scherpte ze haar intuïtie en sociale vaardigheden om de massa instinctief te leren begrijpen.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg