Maartje Bregman

Interviewer, Panellid, Spreker

“Wordt klimaatoptimist en leef duurzaam met een lach”

Mijn boodschap is dat we klimaat optimisme nodig hebben in onze strijd voor een duurzame wereld en voor het voortbestaan van de mensheid. Lees goed nieuws; wat gebeurt er NU al in de wereld voor een BETERE toekomst? Wie maakt de wereld al een betere plek? Focus op die mensen, ook al zie je ze niet altijd, ze zijn er, vechtend voor een groene toekomst. Voor mijn generatie en volgende generaties. Ik noem die mensen: onzichtbare helden. Ik wil het publiek aanmoedigen om een onzichtbare held te worden, die kleine duurzame handelingen te doen en hoop te blijven houden.

Klimaat Optimisme is de brug tussen de problemen waarmee we worden geconfronteerd en de oplossingen die we kunnen creëren. Door optimisme voelen we ons ‘empowered’ om een deel van de oplossing te zijn, om klimaatverandering tegen te gaan! We hebben miljarden mensen nodig die verantwoordelijkheid nemen en hun levensstijl op een duurzamere manier veranderen. Ik ben bereid om mijn best te doen om een duurzamer leven te leiden. En jij?

ik ben klimaat optimist! Ik ben een social media influencer op Instagram (@lifeofmaart) en auteur van het boek: De Kracht van Teruggeven. Het boek is een resultaat van frustratie na frustratie over hoe weinig er wordt gedeeld over het in actie komen voor klimaatverandering.

We ZIEN en HOREN dat het foute boel is, het nieuws en op alle media komt naar voren dat we in de grootste crisis die de mensheid ooit gekend heeft zitten. Maar wat er vervolgens gebeurt is dat we met zijn alle gaan vingertje wijzen naar wie dan de schuld heeft en wie het dus moet oplossen. Zo gaan we er natuurlijk nooit komen.

Mijn visie is: iedereen draagt een stukje verantwoordelijkheid en daarmee een stukje oplossing. Toen ik daar eenmaal achter was ben ik als een gek content gaan creëren, dit moet iedereen weten! Ik heb een website: happytimesmagzine.nl waar ik praktische tips deel om duurzamer te leven, ik heb een nieuwsbrief ‘Happy Times’ waar ik elke zondagochtend een mail met 6 positieve duurzame nieuwtjes verstuurd (als contrast op de huidige media), ik heb een podcast waar ik artikelen bespreek die een interessante visie hebben op duurzaam leven en daarin spreek ik gasten die zelf een steentje bijdragen voor een duurzamere wereld.

Ik geef lezingen over dit onderwerp aan medewerkers van bedrijven, op scholen of gewoon voor een groep geïnteresseerden op bijvoorbeeld events. Verder deel ik op Instagram praktische tips en persoonlijke verhalen over mijn journey naar een duurzamer leven. En daarnaast doe ik 100 challenges voor een duurzamere wereld op YouTube. Zoals je ziet ben ik een duizendpoot en probeer ik op elke mogelijke manier mijn boodschap over te brengen, en met succes! Het is fantastisch om te doen en op deze manier kan iedereen de informatie op een voor diegene fijne manier consumeren.

Ik verkoop geen dingen, ik smeer je geen dingen aan; mijn doel is om iedereen kennis te laten maken met Klimaat Optimisme; want met een goed humeur ben je tot veel meer in staat en zo kunnen we als samenleving écht een steentje bijdragen. Duurzaam leven met een lach, noem ik dat!

Talen:

Nederlands

Tarief:

Spreken: in overleg