Laurens de Lange

Dagvoorzitter, Panellid, Spreker

“Alleen ga je snel maar samen kom je verder”

Laurens de Lange is als dagvoorzitter, spreker of panellid goed in staat om met humor, intelligentie, creativiteit en enthousiasme een thema of onderwerp blijvend onder de aandacht te brengen en te houden. Hij is in het dagelijks leven ondernemer: hij is eigenaar van TerraTransities b.v. waarmee hij organisaties helpt om toekomstbestendig te worden. Daarnaast is hij voorzitter VNO-NCW in de Regio Zwolle en Overijssel en actief in tal van bestuurlijke rollen.

Op de website van zijn bedrijf TerraTransities b.v., gestart medio 2021, geeft Laurens de Lange aan dat het zijn ambitie is “om organisaties toekomstbestendig te maken door publieke en private waarde in samenhang te creëren”.

Laurens de Lange studeerde technische natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na verschillende managementfuncties te hebben vervuld in de industriële, internationale technische sector heeft hij jarenlang in de hoofddirectie van Unica Groep gezeten. Hij heeft hier ruime bedrijfsmatige ervaring opgebouwd in het opstarten van samenwerkingen, het ontwikkelen van marktconcepten en het realiseren van grote utiliteitsprojecten en het ontwikkelen van de serviceorganisatie. Hij was tevens voorzitter van de Sustainability Board van Unica Groep.

De Lange vervult diverse bestuurlijke functies waaronder Voorzitter VNO-NCW Regio Zwolle en Overijssel en is tevens lid van het algemeen landelijk bestuur. Hij is lid van de Economic Board Regio Zwolle en de Regiegroep Regio Zwolle. Hij was in 2014 founder van de Coalitie Gezonde Gebouwen waarmee landelijk een impuls werd gegeven aan de dimensie “mens” in de gebouwde omgeving.

Verder werd hij meermaals verkozen in de Duurzame Vastgoed Top 50 (in 2020 gedeeld winnaar) en behaalde in 2017 de halve finale van de landelijke SMA-verkiezing voor commercieel directeur van het jaar

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg