Lars Boelen

Panellid, Spreker

“Maak een plan!”

Ik (Lars Boelen, 1968) heb mijn eigen transitie (van IT loonslaaf naar zelfstandige duurzaamheidsadviseur met een missie) achter de rug en ik vertel daar graag over. Of het nou over crowdfunden (ik crowdfunde mijn Nissan Leaf in 24 uur), bloggen (ik heb af en toe een leuk blogongeluk) over duurzaamheid of “van gas los maar hoe dan?” gaat, ik heb er heerlijke verhalen over.

Ik werd in 2014 wakker achter een bureau waar ik nooit van gedacht had dat ik er zou komen te zitten, maar zo gaan loopbanen nu eenmaal. Ik had het totaal niet naar mijn zin bij MegaCorp, de wekelijkse jacht op open SAP-codes, het management by spreadsheet en stak mijn vinger op bij de eerstvolgende reorganisatie en gebruikte de bijbehorende zak met geld om mezelf opnieuw uit te vinden.

Als twitterend, bloggend, vallend en weer opstaand veroverde ik mijn eigen plekje in de verduurzamingswereld in Nederland. Sinds mijn coming out als “Huisfluisteraar” en helemaal sinds ik een boek ging schrijven over hoe Nederland volgens mij de energietransitie moet aanpakken begint het balletje te rollen.

Ik geef nu maandelijks zelf georganiseerde trainingsdagen in het Paris Proof Plan en krijg steeds meer aanvragen voor lezingen die ik met veel plezier geef.

Talen:

Nederlands

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg