Harm Valk

Dagvoorzitter, Panellid, Spreker

“Samen werken aan verandering”

Harm Valk is een bevlogen spreker, die moeiteloos de brug slaat tussen theorie en praktijk. Als spreker en columnist agendeert hij zaken en gaat regelmatig in tegen heersende opvattingen. Als onderzoeker en netwerker blijft hij de dialoog zoeken. Steeds met het doel om de transitie in de gebouwde omgeving te versnellen. Zijn visie: gezonde, comfortabele gebouwen voor iedereen, die vanzelfsprekend circulair en energiezuinig zijn.

Als adviseur is Harm betrokken bij een breed scala aan adviestrajecten, veelal op het snijpunt van de bouw- en installatietechniek. De bestaande bouw loopt als een rode draad door zijn loopbaan die begon bij een woningcorporatie in Rotterdam. In zijn advieswerk stelt hij ‘kwaliteit’ en ‘integraliteit’ centraal. Dat betekent ook over de grenzen van het eigen vakgebied heen kijken en om te komen tot nieuwe inzichten en praktische oplossing. Daarbij altijd een open oog voor innovaties aan de ene kant en het realiteitsgehalte anderzijds.

Hij publiceert regelmatig over de actualiteit rond de energietransitie en is lid van diverse werk- en begeleidingsgroepen in het vakgebied en een van de initiatiefnemers achter het Gilde van Verduurzamers.

Talen:

Nederlands

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg