Geerke Versteeg

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Duurzaamheid; een kwestie van adapt or die”

Geerke Versteeg is vanuit huis uit opgegroeid met circulaire principes. Met het bedrijf PHI Factory, ondersteunt zij organisaties bij het realiseren van hun duurzame en circulaire ambities en daagt ze opdrachtgevers maximaal uit om te versnellen naar een circulaire economie en een duurzame vraag in de markt te zetten bij inkooptrajecten. Daarnaast heeft zij met The 2B Collective, het gamified leerplatform voor duurzame leerprogramma’s. Dé community tool voor het activeren van grote groepen mensen om duurzaam te gaan denken en doen. Hiermee wil zij echte schaal gaan maken en 2 miljard mensen activeren.

De ambitie van Geerke is om organisaties met realisatiekracht te versnellen naar een circulaire economie. Iedere stap is er één. Haar kracht is structuur toevoegen aan projecten, waardoor verduurzamen een overzichtelijk stappenplan wordt. Ook participeert Geerke actief in programma’s die verduurzaming binnen organisaties versnellen zoals Cirkelstad, Smart Work Place en de Leernetwerken en Buyers groups van het ministerie I&W en PIANOo.

Duurzaam inkopen, circulair inkopen, maatschappelijk verantwoord inkopen. Geerke kent dit vakgebied als geen ander en laat met passie en gedrevenheid zien dat een inkoop een enorme versneller is in de transitie. Van het verduurzamen van beleid, tot implementatie van MVI in je organisatie en van MVI-actieplannen tot aan concrete aanbestedingen; Geerke kent de do’s and don’ts vanuit de praktijk.

Geerke is een energieke spreker die graag de interactie met de zaal opzoekt en de toehoorder enthousiasmeert om vandaag nog aan de slag te gaan.

Duurzaamheid naar de praktijk brengen! Zoveel oplossingen, technische gave innovaties en praktijkvoorbeelden zijn al beschikbaar. De vraag is echter; met welke aanpak breng je een stevige ambitie naar de praktijk? Hoe creëer je draagvlak en eigenaarschap? Hoe richt je de juiste sturingsmechanismen in zodat het geen feestje blijft van die ene enthousiasteling? Geerke geeft lezingen, leidt discussies en geeft workshops over inhoudelijke thema’s als duurzaam inkopen, circulair bouwen en facility management en neemt de toehoorders mee in hoe zij milieu impact meetbaar kunnen maken, kunnen samenwerken in de keten om systeemverandering te realiseren en hoe je duurzaam gedrag op de werkvloer kunt stimuleren.

Talen:

Nederlands

Tarief:

Spreker: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg