Eva Koffeman

Spreker

“Er is een wereld te winnen””

Mensen vormen maar 0.01% van leven op aarde, maar gedragen zich als alleenheersers. We zitten hierdoor in de zesde uitstervingsgolf, die zelfs ons eigen bestaan bedreigt – sneller dan veel mensen denken. Eva is verkozen tot de eerste Nederlandse VN jongerenvertegenwoordiger ooit op het gebied van biodiversiteit en voedsel. Ze trekt het land door om van jongeren te horen wat zij belangrijk vinden binnen deze thema’s en neemt dit mee naar VN topconferenties in binnen- en buitenland.

Eva studeerde Liberal Arts & Sciences (specialisatie Politicologie en Psychologie) aan University College Utrecht. Ze publiceerde een groot aantal opinieartikelen in landelijke dagbladen en gaf daarover lezingen in het land. Recent rondde ze een Engelstalige master in Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam af met de thesis ‘All you can eat, just order the meat’, een onderzoek naar duurzame gedragsverandering door de sociale norm te veranderen. In plaats van standaardmenu’s met vlees zouden organisatoren van diners standaard vegetarische menu’s aan moeten bieden en vleeseters eventueel afwijkende wensen laten doorgeven. Op die manier wordt de keuzevrijheid vergroot en de vleesconsumptie verkleind.

Eva is sinds haar 18e nauw betrokken bij de inzet van social media voor De Vegetarische Slager. Dit bedrijf koos ervoor geen euro aan marketing te besteden maar volledig in te zetten op een emotioneel onderscheid om daarmee duurzame gedragsverandering te realiseren. Inmiddels zet Eva zich in voor de ontwikkeling van echte melk, kaas, boter, ijs en melkchocolade zonder dat daar koeien aan te pas komen. Dat proces krijgt vorm via Those Vegan Cowboys in Gent, die een gespecialiseerd laboratorium overnamen met ervaring op het gebied van de ontwikkeling van synthetische eiwitten uit plantaardig materiaal. Identiek aan zoals we die kennen in dierlijke of humane vorm. Binnen Those Vegan Cowboys is Eva verantwoordelijk voor een groot deel van de social media inzet.

Tarief:

Spreken: in overleg

Rol:

Spreker