Daan Bruggink

Spreker

“Biophilic architectuur maakt natuurlijke, gezonde én winstgevende gebouwen”

De biophilic architectuur van architect Daan Bruggink versterkt de band tussen mens en natuur in de leef- en werkomgeving. Ontwerpen van ORGA breken met bestaande conventies in de bouw en leggen de focus op een transitie naar fossielvrij bouwen.

Ir. Daan Bruggink, architect en founder van ORGA architect, wordt gezien als visionair ontwerper die van grote invloed is op de bouwwereld van morgen. Daan een uitgebreid en divers portfolio opgebouwd van duurzame projecten die uitgevoerd zijn in natuurlijke, biobased materialen.

Daan’s gebouwen zijn voorbeelden van biophilic architectuur: ontwerpen waarin het versterken van de band tussen mens en natuur centraal staat. Zo wordt een gezonde omgeving gecreëerd voor bewoners en werknemers met hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Duurzame, gezonde én winstgevende architectuur.

Naast het ontwerpen werkt Daan op nationaal niveau aan het bevorderen van circulair bouwen en een betere waardering van biobased materialen in labelsystemen voor duurzaamheid. Als oud-winnaar van de Nederlandse Bouwprijs en TU Delft Alumnus van het Jaar wordt Daan ook vaak gevraagd door universiteiten en hogescholen om lezingen te geven over zijn visie op de toekomst van de bouw.

Daan’s meest invloedrijke activiteit is, hoewel minder tastbaar, het doorbreken van bestaande conventies en werkwijzen in de bouw, met de focus op gezond, natuurlijk materiaalgebruik. Daan’s visie verspreidt zich snel en daardoor groeit hij steeds meer uit tot een boegbeeld voor fossielvrij en circulair bouwen.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg

Rol:

Spreker