Carola Wijdoogen

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Je moet dingen durven doen, ook al weet je niet hoe.”

Carola geeft graag interactieve colleges gericht op gedragsverandering ná de lezing. Zij is auteur van het boek “MVO doe je Zo” en was directeur Duurzaam ondernemen bij NS.

Carola studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en Internationale Betrekkingen aan de Johns’ Hopkins University in Washington DC. Zij was vanaf 1999 enige tijd directeur en mede-eigenaar van een adviesbureau op gebied van energie-inkoop. In 2006 ging zij voor NS werken als hoofd inkoop en later als hoofd Portfoliomanagement en Innovatie. In 2010 werd zij de eerste directeur Duurzaam ondernemen bij NS. Haar doel was het realiseren van een klimaatneutraal, circulair en inclusief bedrijf.

Carola was de drijvende kracht achter het grootste groene windstroomcontract in de wereld, waardoor in Nederland als eerste land ter wereld de treinen op 100% windstroom rijden. Ook zorgde zij er voor dat NS als een van de eerste bedrijven ter wereld een maatschappelijke winst- en verliesrekening publiceerde. In 2014 was zij MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen)-manager van het jaar, in 2015 mede-initiatiefnemer van de Klimaattrein naar Parijs, in 2017 nummer 11 in de Trouw top100 en in datzelfde jaar ontving zij op Duurzame Dinsdag voor haar bijdrage het duurzame lintje.

Zij is ook auteur van het boek ‘MVO doe je Zo’, heeft diverse toezichthoudende posities, zat aan de Mobiliteitstafel van het Klimaatakkoord, geeft gastcolleges en lezingen op verschillende Nederlandse universiteiten en is Visiting Fellow bij Yale University (VS).

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg