Brecht van der Laan

Panellid, Spreker

“Less Stuff More Adventures”

Een one-planet lifestyle: met zijn allen écht gaan leven alsof er maar 1 aarde is. Sinds Ik eerst mezelf en daarna mijn toenmalige werkgever zover had stopte ik daar, om die boodschap bij zoveel mogelijk mensen en bedrijven binnen te krijgen.

Avontuurzaamheid: Toen ik als begin 20-er naar Afrika vertrok was ik best al een betrokken jongen. Pas vele avonturen later realiseerde ik me dat mijn drang naar avontuur en mijn drang naar een een duurzamer bestaan sterk verweven zijn. De slogan “Less stuff more adventures” is daar de kortste samenvatting van. Hij draagt ook uit dat verduurzaming geen offer is maar juist iets moois brengt.

Dat geld voor personen én voor bedrijven. En juist dat punt draag ik graag uit, als spreker, schrijver of panellid. Ik combineer technisch inhoudelijke kennis (met name over zonne-energie, co2 reductie, klimaatneutraliteit en circulariteit) met motivatie: het in beweging brengen van het publiek.

Ik put daarbij uit een lange en brede ervaring. Zo zorgde ik in Cambodja voor de eerste grote grid-connected PV systemen, van idee-fase tot aan onderhoud(techniek), maar zette daar ook de branche vereniging op en organiseerde duurzame business events (motivatie). Zo begeleidde ik mijn Nederlandse werkgever naar klimaat neutraliteit (techniek) én breng de rest van de branche in beweging. (motivatie) Ook uit mijn privé ervaringen zijn mooie verhalen te trekken om mensen in beweging te krijgen. Zo fietste ik van Azië terug naar Nederland, koop ik met mijn gezin al jaren geen nieuwe spullen meer en leven we onze one-planet lifestyle. Ik werk niet alleen “in de duurzaamheid” ik leef het ook echt. Hiermee en met een oprecht en aanstekelijk enthousiasme onderscheid ik me al spreker.

Mijn verhalen zijn gepubliceerd op o.a. Cleantechnica, HetkanWel, en op Solar 365. Ik heb spreekervaring zo divers als van een lokaal theater tot Nederlands grootste Solar evenement. Ook leidde ik als host en gesprekleider al eens een live tv-debat.

Mijn missie is om mensen én bedrijven te inspireren én begeleiden naar een mooiere, houdbare samenleving. Ik put daarvoor uit mijn persoonlijke verhaal en gebruik het beschikbare medium (schrijven, spreken, hosten, zelfs pub-quizzen!) zo goed mogelijk.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg