Bertus Tulleners

Dagvoorzitter, Spreker

“Driving sustainable business”

Bertus Tulleners heeft als partner bij de TheRockGroup veel ervaring op het gebied van duurzaamheidsstrategieontwikkeling en implementatie, onderwijs en het begeleiden van duurzame start-ups. Met zijn sterke sociale en communicatieve vaardigheden weet hij anderen te motiveren om gezamenlijk tot de gewenste resultaten te komen. Hierbij neemt Bertus een coachende rol in, waarbij hij individuen en organisaties de nodige handvatten geeft om zelf aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast inspireert hij als docent en spreker met door hem ontwikkelde onderwijsprogramma’s en lezingen op het gebied van duurzaamheid voor verschillende doelgroepen.

Met een interdisciplinaire achtergrond in biologie, menselijke geografie en industriële ecologie heeft Bertus meer dan 10 jaar ervaring in MVO en duurzaam ondernemen. Hij is een ervaren adviseur, ondernemer, universitair docent en trainer.

In deze rollen werkt hij samen met verschillende soorten organisaties en mensen. Hij werkt vaak samen met universiteiten en jonge professionals aan innovatieve oplossingen voor het MKB en MNC’s. Hij heeft uitgebreide ervaring in het werken aan strategie en implementatie en heeft dit gebruikt om verschillende innovatieve programma’s te ontwikkelen waarin jonge professionals wetenschappelijke en zakelijke duurzaamheidsoplossingen naar een bredere praktijk brengen (in Nederland, Hong Kong, Bangkok, Jakarta, Kuala Lumpur en Singapore) ). Bertus geeft graag les. Hij is een gerespecteerde leraar en mentor in de programma’s en cursussen die hij heeft gemaakt, wat tot uiting komt in de hoge waardering van de studenten voor hem en positieve evaluaties.

Bertus heeft een wereldwijd netwerk, met werkervaring in verschillende landen. Hij heeft gewerkt aan een herbebossingsproject in Espirito Santo, Brazilië en heeft uitgebreide ervaring en zakelijke connecties in de regio Azië-Pacific, waarbij hij meer dan 25 duurzame bedrijfsgerelateerde projecten in de regio leidde voor bedrijven zoals AkzoNobel, DSM, Unilever, Heineken, FrieslandCampina, Royal HaskoningDHV, Shell, Shangri-la Hotels and Resorts, de MTR, The Waste Transformers en andere belanghebbenden zoals universiteiten in Thailand, Hong Kong, Singapore en het ministerie van buitenlandse zaken van Nederland.

Extra activiteiten:

– Samen met Joris Buis (UvA) aan een populair-wetenschappelijk boek over de zesde massa-extinctie werken en openbare lezingen geven over het onderwerp (bijv.Artis Academy, Spui25)
– Coachen van jonge professionals en ondernemers die werken aan duurzaamheid

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg