Sprekers in het nieuws

Reinier van den Berg publiceert boek Bladgoud, over de onschatbare waarde van bomen voor de aarde en ook het klimaat

Deze week verscheen het boek Bladgoud, over de onschatbare waarde van bomen voor de  aarde en ook het klimaat. Het boek is geschreven door Reinier van den Berg (weerman bij  RTL, klimaatdeskundige en duurzaam ondernemer), met bijdragen van Simone Groenendijk  (Treesforall.nl) en Suzanne Valkman (Wereld NatuurFonds). 

In Bladgoud legt klimaatspecialist Reinier en zijn co-auteurs uit wat precies  die waarde inhoudt. In toegankelijke bewoordingen vertelt dit boek over de historie van  bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de  gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen  waarde. 

Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en  bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar  samen kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot  bescherming én verantwoord gebruik. Een mooi en informatief boek voor iedereen met een  hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld. 

Reinier is natuurlijk te boeken via SpeakOut als inspirerende spreker!

Meer informatie over het boek en bestel online