Sprekers in het nieuws

Mark van Baal in Financial Times Energy Transition Summit

Recent trad Mark van Baal op in de ‘Financial Times Energy Transition Summit‘.  Hij nam daarbij deel aan een paneldiscussie samen met Natasha Landell-Mills, Head of Stewardship, Sarasin & Partners  en Adam Matthews, Director of Ethics and Engagement, Church of England Pensions Board

Het verhaal van Mark is inmiddels geëvolueerd tot een voorbeeld van en pleidooi voor persoonlijk leiderschap: iedereen kan het verschil maken. Als een onbeduidende journalist de olie-industrie kan veranderen, dan kan iedereen de wereld veranderen.

De helden van het verhaal zijn een aantal onbekende medewerkers bij grote beleggers en pensioenfondsen.

De verandering bij Shell is namelijk vooral te danken aan het feit dat zij hun nek uitstaken en hun bedrijf ervan overtuigden voor de klimaatresoluties van Follow This te stemmen, tegen het negatieve stemadvies van de top van Shell, dus tegen de mores. Simpelweg omdat ze ervan overtuigd waren dat dat het juiste was om te doen.

Mark hoopt dat een aantal mensen in de zaal na mijn verhaal teruggaat naar zijn werkplek met de missie om zijn eigen bedrijf of overheidsinstelling in lijn te brengen met Parijs.