John Nederstigt

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg….”

John Nederstigt, non-conformist, optimist, aanstekelijk gedreven en eigenzinnig. Een commerciële doener met bestuurlijke sensitiviteit, een bedrijfskundige idealist. Krijgt de “boel-aan-de-gang” en heeft omdenken in zijn DNA versleuteld. Hij is een vat vol creatieve ideeën die gedeeld moeten worden. Geboren en getogen met: “kan-niet- bestaat-niet”!

Na jarenlang over de wereld actief te zijn geweest als starten en aanjager van nieuwe ondernemingen plotseling in 2010 als wethouder in de economisch dynamische gemeente Haarlemmermeer begonnen. Onder zijn aanvoering de meest duurzame gemeente geworden in 2017 en al meerdere jaren hooggenoteerd in Duurzame Trouw Top 100.

Is gepokt en gemazzeld in het internationale zakenleven en heeft inmiddels ruime ervaring in het Openbaar Bestuur en is naast wethouder veelgevraagd in regionale en nationale duurzaamheidsverbanden. Verantwoordelijk voor meerdere baanbrekende overheidsinitiatieven zoals winstgevend Duurzaam Bedrijf, grootste collectieve zonnepanelenproject zonder investering of huurverhoging, een eigen, lokaal duurzaam energiebedrijf, mede-aanstichter van circulaire hotspot, Winst uit je Afval (afvalstoffenheffing daling ipv stijging), invoeren van integraal duurzaamheidsdenken-, en doen op overheidsniveau, publiek- private samenwerking zonder wantrouwen, mede-initiator van financieringsplan voor verduurzaming “Bebouwde Omgeving” en nog veel meer. Maar bovenal vader van 3 dochters aan wie hij later niet wil uitleggen dat hij van de duurzaamheidsuitdagingen wist, maar er niets aan heeft gedaan…

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg