Geanne van Arkel

Dagvoorzitter, Interviewer, Panellid, Spreker

“All Together Now. Duurzaam vooruit.”

Geanne kan mensen raken en duurzaamheid persoonlijk maken waardoor je zelf de vertaalslag kan maken om duurzaamheid zowel strategisch als creatief te verankeren.

Van 2003-2020 werkte zij als duurzaamheidsmanager voor Interface, de tapijttegelfabrikant die al sinds 1994 werkt aan het leveren van een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij. Duurzame ontwikkeling is in haar ogen de enige de weg om zowel inclusief als circulair te ondernemen, waarbij het essentieel is om vast te leggen wat succes is: meer… of beter. In 2018 werd ze ‘MVO Manager van het Jaar’. In 2020 is ze voor zichzelf begonnen als adviseur.

Ze gelooft in transparantie als de drijvende kracht voor duurzame innovatie en de ontwikkeling productservice-systemen voor nieuwe business modellen. Cruciaal hierin zijn – sectoroverschrijdende – samenwerkingsverbanden in de circulaire, biobased economie, waarbij haar focus ligt op het creëren van inclusieve bedrijfsmodellen. Daarbij past ze de principes van biomimicry – leren van de natuur-, The Natural Step en The Blue Economy toe. Door de focus te leggen op waardencreatie groeit een bedrijf op zowel ecologisch, sociaal als economisch gebied.

Duurzaamheid gaat over het toepassen van nieuwe waarden zodat je succes vanuit een ander perspectief ziet. Het gaat over het herdefiniëren van de toekomst en tegelijkertijd efficiëncy en effectiviteit op de korte termijn om zo niet alleen succesvol te zijn, maar vooral toekomstbestendig. Om het met de bekende P’s samen te vatten: Passie als drijfveer leidt tot Profit dankzij de focus op People en Planet.

Tarief:

Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg