Roanne van Voorst
Spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer
Roanne van Voorst (Ph.D.; Dr.) schrijft fictie en non-fictie, is journalist, (TedX)spreekster, podcastmaker voor onder andere de Happinez en ‘antropoloog van de toekomst’.
Roanne van Voorst promoveerde cum laude in de antropologie en leefde tien jaar op plekken in de wereld waar mensen het meest kwetsbaar zijn voor klimaatveranderingen: van jagersdorpen in Groenland, tot de sloppenwijken van Indonesie. De laatste jaren verdiepte ze zich in de toekomst van de aarde: is een duurzamere manier van samenleven mogelijk, en is de klimaat-catastrofe waar we nu volgens wetenschappers op afstevenen, nog te voorkomen? Na jaren onderzoek is haar conclusie: ja, het kan, en deze verandering zal de wereld van nu, onherkenbaar veranderen. Roanne sprak voor haar onderzoek met tientallen historici, futuristen, voedselexperts, boeren, uitvinders, social influencers en trendwatchers; ze baseerde zich daarnaast op grondig literatuuronderzoek, en testte zelf vast het eten en de artifacts van de toekomst, voor je uit.

In haar nieuwe boek ‘Ooit Aten we Dieren’ (Podium, juni 2019) en in haar lezingen schetst ze een antropologie van de toekomst. Wat eten we straks? Wat hebben we voor werk? Hoe zien onze huisdieren eruit? Hoe hebben we lief? En hoe kijken we terug op de huidige tijd, en op ons aandeel van de klimaatveranderingen?
Natuur, ecologie, biodiversiteit, landgebruik
Weer en Klimaatverandering
Duurzaam ondernemen
Food & Agri
Politiek en samenleving
Gedrag en gedragsverandering
Talen:
Nederlands
Engels
Bahasa Indonesia
Tarief:
Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg
Rol:
Dagvoorzitters
Spreker
Panellid
Interviewer