Marjolein Jonker
Spreker
“Minder huis = meer leven”
Als Tiny House pionier is Marjolein een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.
Vanaf februari 2015 is ze bezig geweest met het realiseren van haar eigen mobiele, bio-based en zelfvoorzienend Tiny House, waar ze sinds mei 2016 fulltime in woont. Op weg naar het verwezenlijken van die droom heeft ze Nederland kennis laten maken met de Tiny House movement en richtte ze stichting Tiny House Nederland op. Ook nu ze ‘Tiny’ woont blijft Marjolein haar verhaal doen in diverse media en schrijft ze over haar ervaringen in het blog ‘Marjolein in het klein’.

Bekend van o.a.: SBS6 Je eigen droomhuis, Kruispunt, TV show Ivo Niehe, Hart van Nederland, Koffietijd, RTLZ Van Liempt Live, NPO2 Geloof en een hoop Liefde, NPO Kunstuur, Eigen huis en tuin.

Marjolein woont in Alkmaar met haar kat Hella. Met haar bedrijf ‘Marjolein in het klein’ bied ze advies en informatie over de Tiny House movement in Nederland en zet deze onder andere door lezingen te geven op de kaart Daarnaast is ze oprichter en projectcoördinator van Tiny House Nederland.
Energie en Energietransitie
Natuur, ecologie, biodiversiteit, landgebruik
Politiek en samenleving
Gedrag en gedragsverandering
Bouw en infrastructuur
Tiny House beweging
Minimalisme
Talen:
Nederlands
Engels
Tarief:
Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg
Rol:
Spreker