Het laatste nieuws

Bio-sapjes en T-shirts van biologisch katoen, onbespoten appels, ecologisch afwasmiddel, elektrische auto’s en bakfietsen. Is dat waar duurzaamheid echt om draait? Marieke Eyskoot, auteur van Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle, loodst ons door onze duurzame dilemma’s.

De spierwitte ‘duurzame bijbel’ van Marieke Eyskoot biedt eerste hulp bij duurzaam leven. Je vindt er interviews met duurzame pioniers, stof om na te denken en vooral veel tips. Eén daarvan is: begin met datgene wat bij jou best past. Als je dierenrechten belangrijk vindt, probeer te stoppen met vlees eten, laat zuivel links liggen, kies voor cosmetica die diervriendelijk is. Besteed je veel aandacht aan je kleding? Kies dan voor duurzame mode. Het geldt evengoed voor voedsel, verzorging, wonen, werken en vrije tijd.

Als je je eerste duurzame stappen in de richting zet die jou in het bijzonder bezighoudt, is het ook gemakkelijker om te beginnen, stelt Eyskoot. “Dan doe je dingen die bij jou passen. Je hoeft ook niet direct heilig te worden en met alles tegelijkertijd te beginnen, dat gaat je gewoon niet lukken.”

Lees het volledige artikel (Oneworld)