Het laatste nieuws

Maandag 11 november vindt het RUGGEDISED “Sharing Capacities” congres plaats in Rotterdam Ahoy. Centraal staan Smart City oplossingen die de stad van de toekomst mogelijk maken. Want hoe bouw je een echte smartcity? Een stad die nog steeds logisch is in de toekomst? Het gaat niet alleen om slimme technologie, maar juist om de stad en de mensen die er wonen.

Dit en meer wordt besproken tijdens dit event. Een programma vol inspiratie en waardevolle ontmoetingen met topsprekers zoals oud-minister Jacqueline Cramer.

Bekijk het programma!

Over RUGGEDISED

In het project RUGGEDISED werken zes Europese steden samen: Rotterdam, Umeå, Glasgow, Brno, Parma en Gdansk. Het doel van dit project is om de stad klaar te maken voor een duurzame toekomst. Elke stad werkt samen met bedrijven en kennisinstellingen aan nieuwe technieken op een aangewezen plek in hun eigen stad.

Het is belangrijk dat steden zich voorbereiden op veranderingen op het gebied van klimaat, energie, veiligheid, economie, mobiliteit en gezondheid. RUGGEDISED test en implementeert slimme oplossingen op het gebied van energie, transport en digitale technologie.

Rotterdam heeft ervoor gekozen om van Zuid een ‘living lab’ te maken, waar momenteel 13 slimme oplossingen worden geïmplementeerd met als doel maximale energie-efficiëntie en CO2-reductie te bereiken.