Harry Loozen
Spreker, dagvoorzitter, panellid, interviewer
“Circulariteit als businessdriver en succesfactor voor ondernemen”
Harry Loozen is een ervaren executive met brede ervaring in circulair ondernemen en innovatie. Als u iemand zoekt die zelf in de top van het bedrijfsleven succesvol duurzaamheid en circulariteit heeft toegevoegd, dan is hij dé persoon.
Als ondermeer algemeen directeur van de Kamer van Koophandel en senior vice president bij Océ heeft hij eindverantwoordelijkheid gedragen voor organisaties en veel internationaal gewerkt. Hij heeft een sterke achtergrond in public affairs (relaties bedrijfsleven-overheid), sustainability, juridische zaken en internationaal zaken doen. Daarnaast heeft hij een persoonlijke passie voor leiderschap, duurzaamheid en innovatie. Hij heeft zélf processen met veel internationale deelnemers met verschillende achtergronden succesvol gemanaged en ook ruime ervaring met samenwerking tussen bedrijfsleven en overheden en het managen van innovatie en start-ups. Hij is een mensenmanager en een ondernemende netwerker die mensen, ideeën en zaken doen uitstekend weet te verbinden. Meer dan dertig jaar succesvolle ervaring in de internationale zakenwereld en zaken-netwerken.

VOORZITTER
Als voorzitter ( dagvoorzitter) en professional weet hij, door een goede voorbereiding, waar hij het over heeft en straalt dat ook uit. Hij is enthousiast, prikkelend, veelzijdig, vlot en gericht op uitdagende interactie. Beschikkend over een sterke intuïtie heeft hij gevoel voor sfeer, voelt zich thuis op het podium en krijgt de deelnemers in beweging zonder de controle te verliezen. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en laat iedereen in zijn waarde. Hij realiseert een levendige discussie, zoekt de dynamiek en verbindt de deelnemers en geeft ze een ‘’ervaring’’. Naast het managen van het proces is hij ook gericht op een goede output. Verstaat de kunst om door sympathieke, toegankelijke en directe wijze van handelen mensen, kennis en creativiteit te verbinden.

PRESENTATOR
Vanuit zijn passie, heldere visie kennis en inspirerende ervaringen met leiderschap, innovatie en duurzaamheid is hij in staat om zijn gehoor te boeien, te binden en te motiveren. Hij verstaat de kunst om het publiek in beweging te brengen. Hij beschouwt zijn lezing geslaagd als hij de ‘lichtjes aan ziet gaan’ in de ogen van zijn publiek. Als hij ze geraakt en uitgedaagd heeft. Zo streeft hij erna dat het publiek na afloop geïnspireerd en gemotiveerd erover napraat. Heeft de laatste jaren als voormalig algemeen directeur van de kamer van koophandel en senior vice president van Océ zowel in Nederlands als Engels veel presentaties gegeven over succesvol innoveren, duurzaam ondernemen en inspirerend leiderschap. Als bestuurslid van de Circular Design Group onderneemt hij actief met circulaire concepten, producten en diensten. Presenteert vanuit interactie, los van papier en varieert gemakkelijk tijdens presentaties naar gelang de situatie verandert, zonder overigens de timing uit het oog te verliezen. Geniet zelf van de interactie met zijn gehoor en is mede daardoor authentiek en succesvol.
Afval en grondstoffen (circulair, biobased economy)
Energie en Energietransitie
Duurzaam ondernemen
Gedrag en gedragsverandering
Personeel (duurzaamheid in HR)
Bouw en infrastructuur
Politiek en samenleving
Talen:
Nederlands
Engels
Tarief:
Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg
Rol:
Dagvoorzitter
Spreker
Panellid
Interviewer