Het laatste nieuws

Babette Porcelijn komt maandag 30 september op  NPO Radio 1 (20.30-21.30 uur) in de uitzending “De publieke tribune over klimaatverandering”.

Klimaatverandering is de grote uitdaging van deze eeuw, die alle andere problemen doet verbleken. Het is een alomvattende crisis die ons allemaal zal raken, en de tijd dringt.

Ondertussen wijzen burgers, overheid en industrie naar elkaar. Burgers moeten meer verantwoorde keuzes maken, want wie betaalt bepaalt. De overheid moet zich aan het klimaatakkoord houden en groener beleid maken. En de industrie moet als grootste vervuiler haar uitstoot inperken en zo snel mogelijk verduurzamen.

Een gesprek over de vraag of een beter milieu inderdaad bij jezelf begint. Welke verantwoordelijkheid hebben burger, overheid en industrie precies in het voorkomen van onomkeerbare schade aan het klimaat? Welke maatregelen moeten we treffen, wat zijn de kosten en wat levert het op. En: zijn we nog op tijd?

Presentator Coen Verbraak spreekt met journalist en schrijver Jaap Tielbeke (Een beter milieu begint niet bij jezelf) en schrijver Babette Porcelijn (De Verborgen Impactover eco-neutraal leven).