An Kramer
Spreker, panellid
“Het kan wel, want het kan anders”
An Kramer is zelfstandig veranderkundige, docent en organisatie- activist. In 2017 schreef ze het boek Olifantenpaadjes, over de kracht van de informele organisatie. Zij werkt vanuit haar onderneming Nomadisch Veranderen. Daarnaast is zij als onderzoeker verbonden aan het lectoraat Change Management van de Haagse Hogeschool. Ze is docent aan masteropleidingen bij de Haagse Hogeschool en SIOO. In 2019 verscheen haar boek Ben jij al activist, organisatieverandering in de betekeniseconomie.
www.nomadischveranderen.nl
Ik ben geraakt door de maatschappelijke vraagstukken waar we in deze tijd tegenaan lopen. Deze grote vraagstukken van deze tijd maken machteloos. Ten overstaande van overweldigende problemen op wereldschaal ben je als individu maar klein. Toch is wachten op nieuw beleid van overheden of tot wereldleiders iets gaan doen ook geen optie.
Organisaties zijn een mooie behapbare tussenvorm tussen individu en de wereldpolitiek. Daar kun je meer impact en invloed hebben. Stel je voor dat Shell zou besluiten over te stappen op volledig duurzame energie. Of dat ministeries werk zouden bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat een effect zou dat hebben. Organisaties moeten activistisch worden. Daar wil ik me voor inzetten met mijn ervaring als organisatie-veranderaar.

Als ik met groepen werk of lezingen geef, dan streef ik ernaar mensen te raken en in beweging te zetten. Ik verras, inspireer en daag uit tot directe actie.
Duurzaam ondernemen
Gedrag en gedragsverandering
Personeel (duurzaamheid in HR)
Organisatie verandering
Talen:
Nederlands
Tarief:
Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg
Rol:
Spreker
Panellid