Andy van den Dobbelsteen
Spreker, dagvoorzitter, panellid
“Use your potential”
Andy is een energieke, creatieve wetenschapper die mensen probeert te inspireren en aanzetten tot positieve oplossingen voor een duurzame gebouwde omgeving.
Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Hij is Principal Investigator bij het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van Advies van NL Greenlabel en lid van het Algemeen Bestuur van de Dutch Green Building Council (DGBC). Voor TU Delft heeft Andy veel onderzoeksprojecten geleid op het vlak van energie, klimaat en duurzaamheid in de gebouwde omgeving.
Andy is faculty advisor van het studententeam van de TU Delft, dat in Szentendre (Hongarije) strijdt voor de Solar Decathlon Europe 2019. Eerder won zijn Prêt-à-Logerteam in Versailles vijf prijzen tijdens de Solar Decathlon Europe 2014. Zijn benadering in onderwijs en onderzoek is gebaseerd op het optimaal gebruiken van het potentieel aan lokale omstandigheden en hernieuwbare energiebronnen.
Nationaal en internationaal geeft Andy lezingen en workshops. Hij heeft ontelbare publicaties op zijn conto staan, zowel wetenschappelijk als populair, en zelfs een thriller. Hij wil mensen niet alleen helpen te werken aan een duurzame gebouwde omgeving maar ook inspireren tot een duurzame leefstijl. Voor zichzelf houdt hij nauwgezet zijn energiegebruik en CO2-uitstoot bij.
In 2018 werd Andy voor zijn duurzaamheidswerk Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Energie en Energietransitie
Natuur, ecologie, biodiversiteit, landgebruik
Weer en Klimaatverandering
Gedrag en gedragsverandering
Bouw en infrastructuur
Talen:
Nederlands
Engels
Tarief:
Spreken: in overleg
Dagvoorzitter: in overleg
Rol:
Dagvoorzitters
Spreker
Panellid